UBAK, yani Ulaştırma Bakanları Avrupa Konferansı, 1974 yılında yürürlüğe girmiştir. 2006 yılında ise UBAK International Transport Forum yani Uluslararası Ulaştırma Forumu olarak değiştirilmiştir. UBAK, üye ülkeler arasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından dağıtılan bir izin belgesidir. UBAK beraberinde ise usulüne uygun olarak doldurulmuş bir seyir defteri verilir.
ITF üyesi ülkeler ise şunlardır: Ermenistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Estonya, Danimarka, Fransa, Finlandiya, Gürcistan, Makedonya, Yunanistan, Almanya, İrlanda, Macaristan, Letonya, İtalya, Lihtenştayn, Litvanya, Malta, Lüksemburg, Hollanda, Moldova, Polonya, Norveç, Portekiz, Polonya, Slovakya, Romanya, Sırbistan – Karadağ, Rusya Federasyonu, İspanya, Slovenya, İsviçre, İsveç, Ukrayna, İngiltere ve Türkiye.
UBAK izin belgesi, geçerli sayıldığı topraklar içindeyken, boşaltma ve yükleme noktaları arasında Kullanım Kılavuzunda belirtilmiş olan evrakların aracın üzerinde bulunması koşulu ile iki UBAK üyesi ülke arasında taşımacılığa izin veren bir belgedir. Örnek olarak bir Türk aracı, firmasına o yıl içinde verilmiş olan UBAK izin belgesi ile yine bir UBAK üyesi olan Rusya Federasyonu’na varış ve transit geçilen ülkeler üzerinden, herhangi bir başka geçiş belgesi göstermeden taşıma işlemi yapabilmektedir.
Bazı ülkeler, UBAK izin belgelerine kısıtlamalar getirmişlerdir. Ülkeler Avusturya, Macaristan, İtalya, Yunanistan ve Rusya Federasyonudur. Bu kısıtlama olan ülkelere her UBAK belgesi ile taşımak ve ya bu ülkelerden transit geçmek mümkün değildir. Örneğin Almanya’ya yük götürecek bir Türk aracı, eğer Avusturya’da geçersiz olan bir UBAK belgesine sahip ise, Avusturya’da transit geçiş izin belgesi göstermelidir. Eğer geçersiz belge ile Avusturya’ya yük götürmek istiyorsa, hiçbir şekilde Avusturya’da yük boşaltımı gerçekleştiremez.